Een vreemde nieuwe kerk – 27 APR 2024 – Mannendag

Een vreemde nieuwe kerk

Op zaterdag 27 april 2024 organiseert het Centrum voor Pastorale Counseling een mannendag.

Het thema van deze dag is: Een vreemde nieuwe kerk. We staan stil bij de vraag hoe het welzijnsevangelie ons denken verandert.

In het boek Christenreis van Bunyan kwamen Christen en zijn vriend in de gevangenis van kasteel Twijfel en in handen van reus Wanhoop terecht. Ze waren daar gekomen door gebruik te maken van ‘een beter pad’, een aantrekkelijke route die veel makkelijker te belopen was dan de weg waar zij op liepen dat bezaaid was met stenen en hobbels. Dit ‘betere’ en aantrekkelijk pad bracht hen in grote (geloofs) problemen.

Ons wordt ook in de huidige samenleving een ‘beter pad’ aangeboden. Een makkelijk pad dat helemaal aansluit bij onze cultuur van individuele expressie. Kenmerken van deze individuele expressie zijn dat de omgeving zich moet aanpassen aan wat wij gemakkelijk vinden. Het gevoel en beleving staan centraal, verandering is niet noodzakelijk, en ten slotte, God is er voor ons en past zich graag aan ons aan. Feel good, be good!

Deze vreemde nieuwe kerk dient zich steeds sterker aan en de effecten voor het Evangelie zijn ingrijpend. In drie spreekbeurten willen we dieper ingaan op de wortels van deze nieuwe kerk, hoe komt dit tot uiting in de praktijk en hoe voorkomen we dat we dat we ook dit ‘betere’ pad in slaan? Een boodschap over onze cultuur, onze gemeenten, maar ook over ons eigen hart.

Sprekers: Leander Janse, Martin Penning en Jef De Vriese.

  • Een vreemde nieuwe wereld – Jef De Vriese
    Info volgt.
  • Een vreemde nieuwe kerk – Leander Janse
    Info volgt.
  • De oude nieuwe kerk – Martin Penning
    Info volgt.

Welkom in het CPC te Heverlee. De dag start om 10 uur en eindigt om 15.30 uur. Koffie en thee vanaf 9.30 uur. Zelf lunch meenemen.
Deelname op basis van gift. Richtbedrag is € 20,-

Ja, ik kom en schrijf mij hier in.

Op de hoogte blijven van het CPC? Ik meld mij aan voor de e–mail nieuwsbrief.