Getuigenis van Jan over de pastorale opleiding

‘“Praktische handvatten geven structuur in de pastorale hulp aan gemeenteleden.”’

Jan Remmers, oudste van een evangelische gemeente, sloot ongeveer drie jaar geleden onze Pastorale Opleiding af. Jan had al een pastorale opleiding gevolgd, maar was op zoek naar een opleiding met de Bijbel als fundament. Op advies van kennissen en met de positieve indruk van een themadag bij het CPC, schreef Jan zich in voor de opleiding.

De opleiding helpt Jan in zijn pastorale gesprekken. Hij heeft praktische handvatten gekregen om structuur te brengen in de begeleiding. Wat doe je na een eerste intake, waarin je luistert naar het probleem van de confident? Welke vragen stel je om de kern van het probleem te ontdekken? Wat is daarvoor de Bijbelse oplossing? Welke huiswerkopdrachten geef je, zodat de confident ook zelf actief betrokken wordt en vooruitgang ziet in zijn/haar leven?

Jan is enthousiast over de inhoud van de cursus. De interactieve lessen in het 1e jaar, waarin je rollenspellen speelt, zijn erg leerzaam.

Op dit moment is Jan lid van de CPC werkgroep. Deze werkgroep is bedoeld voor studenten die de 3-jarige opleiding hebben afgerond. Zij komen een aantal keren per jaar samen in Amerongen. Zij bespreken een casus en geven elkaar advies in de begeleiding. Heel leerzaam! Je frist de theorie weer even op, je leert dingen waar je zelf niet zo snel aan denkt en je krijgt inzicht in hoe anderen naar de casus kijken.

Je ziet Jan ook in dit filmpje:

Je kunt nu aanmelden voor de cursus (basisjaar A) die dit najaar in Amerongen en Heverlee begint!

Hier vind je info over de hele pastorale opleiding.