Getuigenis van Naomi over de pastorale opleiding

‘“Docenten hebben veel praktijkervaring en kennis van pastoraat.”’

Naomi Appelhof heeft in Amsterdam haar eigen praktijk Imago Dei counseling. Om meer handvatten te krijgen voor de begeleiding van haar confidenten, ging zij via internet op zoek naar een opleiding met een christelijk fundament. Zo kwam zij terecht op de website van het CPC en de inhoud van de pastorale opleiding sprak haar enorm aan.

“In de driejarige opleiding krijg je gedegen en diepgaand onderwijs: wat is pastoraat en hoe kan je de Bijbel gebruiken voor alle problemen? Je krijgt ook onderwijs over pastorale theologie en pastorale bediening. De docenten hebben veel praktijkervaring en kennis van pastoraat. Dat zie je terug in de lessen. De lesdagen zijn een verrijking en hebben mij aangescherpt en mij laten groeien in mijn geloof.

Je oefent pastorale gesprekken en wat je leert kan je direct toepassen in je werk of tijdens de pastorale gesprekken in de gemeente. De opleiding is een mooie combinatie van klassikaal onderwijs en zelfstudie. En…. de kosten van de opleiding zijn heel schappelijk!!’ Het heeft mij geholpen om te groeien in het bieden van Bijbelse hulpverlening. Zo kan ik confidenten helpen met het Woord van God in de moeilijkheden die zij ervaren in hun leven. Kortom, de opleiding is echt aan te bevelen aan iedereen die pastorale gesprekken heeft binnen of buiten de gemeente óf het verlangen heeft dit te gaan doen.”

Je kunt nu aanmelden voor de cursus (basisjaar A) die dit najaar in Amerongen en Heverlee begint!

Hier vind je info over de hele pastorale opleiding.