Tegenslagen en Gods verlossende liefde – 7 (Amerongen) en 14 (Wezembeek-Oppem) OKTOBER 2023

De tegenslagen van het leven: Een plaats van Gods verlossende liefde

Op zaterdagen 7 en14 oktober 2023 organiseert het Centrum voor Pastorale Counseling een themadag. Het onderwerp is ‘De tegenslagen van het leven: Een plaats van Gods verlossende liefde‘.

God is niet straffend of afwijzend als wij in langdurige moeilijkheden verkeren. In een gevallen wereld zijn deze levensgebeurtenissen normaal. Ze zijn een essentieel moment waarop God ons dieper in Zijn liefde betrekt. Besef van Gods verlossende werking in tegenspoed stelt ons in staat in onze eigen pijnen goed met Hem te wandelen en goed met anderen te wandelen als we voor hen zorgen in hun ontberingen.

Waarvoor schiep God ons? Voor Zijn heerlijkheid? Of voor onze vreugde? Of voor beiden?
We gaan samen met de Bijbel in de hand bekijken hoe God het meest verheerlijkt wordt als wij het meest verheugd in Hem zijn.

Groeien hoort bij het geestelijke leven maar het is niet de focus van ons geestelijk leven. We zijn ons er vaak zelfs niet eens van bewust dat we groeien. Wij moeten ons niet richten op onze daden, onze inspanningen en voornemens om beter te worden, maar op de glorie van Christus.

We willen vaak het lijden ontlopen. We denken dat het leven heerlijker zou zijn zonder lijden. Maar juist in de moeiten van het leven krijgen we deel aan de heerlijkheid van God. Waar is God in het lijden?

Spreker: Scott Shaum. Scott is de schrijver van De ongevraagde metgezel, God vormt ons in Zijn liefde door de tegenslagen van het leven.

Onderwerpen:

  • Wie onze God is: onze God die heeft geleden.
  • De verlossende doelen van de Vader in onze tegenslagen
  • Meegaan met anderen in hun tegenspoed
  • Geestelijk leven dat toereikend is voor deze roeping

De dag start om 9.30 uur en eindigt om 16.00 uur. Koffie en thee vanaf 9.00 uur. Zelf lunch meenemen.

Deelname op basis van gift. Richtbedrag is € 20,-

Ja, ik kom en schrijf mij hier in voor Amerongen – 7 oktober
Ja, ik kom en schrijf mij hier in voor Wezembeek-Oppem – 14 oktober

Op de hoogte blijven van het CPC? Ik meld mij aan voor de e-mail nieuwsbrief.