Kosten

Cursuskosten België

Jaar A: Cursus A kost voor het volledig schooljaar € 350 (bestaande uit € 75 inschrijfgeld en € 275 lesgeld en toegang tot het CPC internetplatform).
Echtparen krijgen korting en betalen samen € 490  (€ 245 per persoon, bestaande uit € 75 inschrijvingsgeld en € 170 lesgeld).
Jaar B en C: Een volledige cursusjaar kost telkens € 350 (bestaande uit € 75 inschrijfgeld en € 275 lesgeld). Er is voor deze jaren geen korting voor echtparen.
(Prijzen schooljaar 2024-2025).

Cursuskosten Nederland

Jaar A, B en C (nieuwe versies): De prijs is € 400 per cursusjaar (€ 75 inschrijfgeld en € 325 lesgeld).  Echtparen krijgen korting en betalen samen € 700  (€ 350 per persoon: € 75 inschrijfgeld en € 275 lesgeld).
Jaar B en C (lopende versie; studenten eerste jaar gestart in 2023): Een volledige cursusjaar kost telkens € 350 (bestaande uit € 75 inschrijfgeld en € 275 lesgeld). Er is voor deze jaren geen korting voor echtparen.
(Prijzen schooljaar 2024-2025).

Betalingsregeling

Het inschrijvingsgeld is verschuldigd, onmiddellijk bij de inschrijving en maakt de inschrijving geldig. Het lesgeld is verschuldigd voor de start van de cursus.
Voor studenten met beperkte financiële middelen is het mogelijk om het lesgeld in gedeelten, verspreid over de maanden september tot december te betalen. Het inschrijfgeld moet altijd onmiddellijk betaald worden. Indien u dit wenst, verwachten wij van u via mail een voorstel voor afbetaling van het lesgeld.
Het lesgeld, inclusief de toegang tot het CPC internetplatform, is verschuldigd ongeacht het later aantal gevolgde lesdagen. Er vindt geen restitutie van betaalde inschrijf- of lesgelden plaats. Bij annulering van de cursus vóór de start van het schooljaar, wordt het inschrijfgeld dus niet terugbetaald. Vanaf de eerste les is het volledige lesgeld verschuldigd.

Boeken

Boeken zijn in het cursusgeld niet inbegrepen. Deze dienen apart aangekocht te worden. De kosten variëren tussen 50 en 80 euro per cursusjaar. Boeken zijn verkrijgbaar op de eerste cursusdag. Op andere cursusdagen is er ook een boekentafel.