opvoeding

Opvoeding

Een geestelijk erfgoed bouwen in je gezin

Opvoeding

Gezinnen onderwijzen, trainen en toerusten zodat zij aan hun kinderen een geestelijk erfgoed  kunnen doorgeven

 

Leer je geloof en waarden door te geven aan je kinderen.

Een steeds groeiend netwerk van ouders ontdekt de waarde van gezinsavonden voor de opvoeding van hun kinderen. Zoals een vader getuigde: “Dit heeft ons gezin veranderd.” En een andere vader vertelde: “De tijd en energie die wij geven aan deze gezinsavonden heeft een veel grotere eeuwigheidswaarde dan wij ooit zullen beseffen.” Waarom? Omdat ouders hun kinderen onderwijzen op een manier dat kinderen niet enkel begrijpen, maar bovendien ook toepassen in hun leven.

De sleutels van een fijn gezinsklimaat heb je zelf in de hand.

Gezinstradities geven je gezin geestelijke inhoud. Normen en waarden doorgeven aan kinderen, op een plezierige, ontspannen en geestelijke manier is echt mogelijk.

Maar… wij missen de praktische middelen. Weinigen van ons hebben dat geleerd van hun ouders. Velen zijn tot geloof gekomen zonder geestelijk voorbeeld, zodat christelijke karaktervorming, gezelligheid en geloofsoverdracht dingen zijn waarvan wij niet altijd weten hoe die tot stand te brengen. Je kunt dit leren!

Wij helpen je graag wegen zoeken om de liefdevolle zorg en wijsheid van onze God en Heiland in de opvoeding door te geven aan de volgende generatie, aan jouw kinderen.